Maksimir: sajam razmjene i radionice na temu održivog kućanstva

Xlarge_banner_maksimir_3

U subotu 14.5.2016. navratite u Centar za kulturu i informacije Maksimir, gdje održavamo još jedan sajam razmjene i radionice "očisti i zakrpaj sam"! Ovo je zadnji u proljetnom nizu događaja Tranzicija u Maksimiru - kružna ekonomija "milo za drago".

Udruga Hrvatska permakultura u suradnji s Centrom za Kulturu i Informacije Maksimir zaokružuje proljetne aktivnosti građanske akcije "milo za drago" u Maksimiru. Posljednji u nizu od tri događaja održat će se u subotu 14.05. od 10 do 13h, ovog puta s temom održivog kućanstva - „očisti i zakrpaj sam“.
Ukoliko imate želju naučiti vještinu recikliranja i krpanja tekstila te izrade sredstava za čišćenje od prirodnih materijala pridružite nam se na besplatnim radionicama i ponesite znanja u svoja kućanstva.

Program:
10:00 - 13:00 Sajam razmjene.
Donesite stvari koje vam više ne trebaju* i razmijenite za nešto drugo. U obzir dolazi sve što se može lako odnijeti: knjige, igračke, odjeća, kućanski predmeti...
*Molimo da sve stvari budu u dobrom stanju i čiste. Maksimalno 15 stvari po osobi.

10:00 – 11:30 Radionica zakrpavanja odjeće i recikliranja tekstila
Poderano izlazi iz mode, naučite krpati! Zašto da kupujemo novo samo ako se pojavila neka rupica? Osnovne tehnike kako uz nešto truda, malo konca i iglu produžiti životni vijek odjeći. Ponesite sa sobom čarape, majicu ili bilo što drugo što treba zakrpati! Također pokazujemo i neke kreativne mogućnosti za stari tekstil, npr. izradu torbe od stare majice.

11:45 – 12:45 Radionica: prirodna sredstva za čišćenje
Je li kućanstvo moguće bez industrijskih deterdženata i toksičnih kemikalija? Naučite što se sve može koristiti kao učinkovito i prirodno sredstvo za čišćenje i pranje, te kako u tu svrhu upotrijebiti neke neškodljive sastojke koje već imamo kod kuće.

12:45 Tombola
Ako donesete svoje stvari na razmjenu, imate priliku na tomboli osvojiti vrijednu torbu s maskotom "milo za drago", izrađenoj u socijalnoj zadruzi Humana Nova. Torbe također dobijaju svi koji podijele svoja znanja i vještine ili volontiraju na događaju.

"Milo za drago" je tranzicijska inicijativa - dio pokreta koji inspirira i organizira prijelaz, odnosno tranziciju iz neodrživog u održivi način življenja na lokalnoj razini. Potičemo susjedstvo na zadovoljenje dijela životnih potreba bez novca i pozivamo sugrađane na volontiranje u zajednici i samoorganizaciju.


Cijeli program održava se se u Centru za Kulturu i Informacije Maksimir, Švarcova 18. Link na kartu: ovdje

Sudjelovanje je besplatno i svi su dobrodošli, nisu potrebne prijave.

Za dodatne informacije, ako želite održati neku jednostavnu radionicu ili volontirati na događaju, javite nam se na iph@permakutura.hr ili 098475521 (Ivan).

Pratite događaj na Facebooku: OVDJE

 

Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući podršci Regionalne zaklade za kolalni razvoj "Zamah" u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj Civilnog društva.


Preporučite članak: