"milo za drago" na Monte Zaru, Pula

Xlarge_milo_za_drago

28.02.2015. na Monte Zaru: sajam razmjene, radionice, recikliranja, uvod u sustav razmjene

U Puli će u subotu, 28. veljače 2015. od 11 do 17 sati u Društvenom centru Rojc, Gajeva 3, biti održan prvi događaj razmjene u okviru projekta “milo za drago”.

Pobornici recikliranja i svi koji se tako osjećaju tu su došli na svoje! Svi koji koji kod kuće imaju viškove - od odjeće do knjiga - mogu ih donijeti i ako im se svidi nešto ponuđeno od tuđih viškova ponijeti kući. Jednostavno rečeno MILO ZA DRAGO!

 

U sklopu događaja bit će održane radionice recikliranja i upcycling-a te predstavljanje projekta “milo za drago” u 11:30 sati. Projekt “milo za drago” tijekom ove godine u partnerstvu provode pulske udruge Savez udruga Rojca i Tranzicijska Pula, te zagrebačke udruge Hrvatska permakultura i “trenutak.39”. Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda te Državnog proračuna.

Ukratko o projektu “milo za drago”: U situaciji višegodišnje ekonomske krize projekt razvija međususjedsku pomoć i suradnju, te sustav razmjene koji bi bio komplementaran konvencionalnoj razmjeni novcem. Cilj je upućivanje građana na zadovoljavanje ekonomskih potreba i bez upotrebe novca. U projektu će biti organizirano osam događaja razmjene, uspostavljen web sustav razmjene te održane edukacije za vođenje grupa razmjene i pripremu projekata za EU natječaje. Projekt je usmjeren na građane zagrebačkih četvrti Maksimir i Trešnjevka jug te pulskih mjesnih odbora Monte Zaro i Nova Veruda, partnerske udruge, voditelje projekta i volontere u partnerskim udrugama, te predstavnike lokalne samouprave. Uspostavit će infrastrukturu za razmjenu bez upotrebe novca u Hrvatskoj.


Preporučite članak: