Nedjeljom u Prečkom

Xlarge_img_3783

Ove nadolazeće nedjelje 6.12.2015. osim sajma na kojoj se razmjenjuju stvari nudimo i dvije radionice: radionica recikliranja izrada snjegovića te radionicu govornih vježbi.

Ove nedjelje organiziramo predzadnje nedjeljno okupljanje u Prečkom ove godine. Sajam razmjene je otvoren svima koji imaju nešto za razmjeniti ili se jednostavno hoće podružiti, a osim toga nudimo i DVIJE RADINICE koje počinju u 11:30.

RADIONICA IZRADE SNJEGOVIĆA
Ana Marija Meniss, stručna suradnica CeKaTe-a vodit će radionicu recikliranja IZRADE SNJEGOVIĆA od starih čarapa. Nije potrebno prethodno se najaviti već je dovoljno da s kojom starom čarapom dođete i pridružite se zajedničkoj izradi malih snjegovića koji će krasiti predvorje CeKaTe-a Prečko.

RADIONICA GOVORNIH VJEŽBI
voditeljica: Sanja Malagurski

Ljudima koji puno govore (predavači, govornici, učitelji, odgajatelji i sl.) ili koriste glas, tj. govor kao sredstvo umjetničkog izražavanja (pripovjedači, glumci,...) može se desiti da „izgube“ glas, ili da njihov glas nema onu snagu i izražajnost koji bi oni željeli.

Da bi se to izbjeglo, tj. da bi glas dopro do slušatelja, da bi imao snagu, izražajnost i utjecaj, i da bi se sačuvalo grlo od naprezanja, potrebno je raditi govorne vježbe.

Tijekom seminara za pripovjedače, koji sam pohađala prošlog vikenda, dobila sam upute za neke govorne vježbe. To mogu podijelliti sa zainetresiranima. Znači, nisam profesionalac u području oblikovanja govora, nego se osposobljavam za pripovjedača, i na osnovu dosadašnjeg iskustva sam osvijestila potrebu za vježbama glasa.

Za radionicu je potrebna udobna odjeća ( u smislu da ne steže trbuh), obzirom da se tijekom vježbi diše trbušno.

Svatko će dobiti listu predložaka za vježbanje uz pojedine glasove. Ako želite nešto dodatno zapisati, ponesite papir i olovku.


Preporučite članak: