O projektu

Ova internetska stranica izrađena je za potrebe projekta “milo za drago” koji je bio proveden od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015. godine u okviru nacionalnog Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.

Nositelj projekta bila je Udruga "trenutak.39" iz Zagreba. Partneri u projektu bile su udruge Hrvatska permakultura iz Zagreba, te Tranzicijska Pula i Savez udruga Rojca iz Pule.

 

Ciljevi projekta: unaprijediti sposobnosti partnerskih organizacija civilnoga društva za uspostavljanje infrastrukture za razmjenu bez upotrebe novca na lokalnoj razini, uz razvoj suradnje s jednicima lokalne samouprave, na području gradskih četvrti Maksimir i Trešnjevka jug u Zagrebu, te mjesnih odbora Monte Zaro i Nova Veruda u Puli. U situaciji višegodišnje ekonomske krize projekt je razvijao međususjedsku pomoć i suradnju, te sustav razmjene komplementaran konvencionalnoj razmjeni novcem. Cilj je bio upućivanje građana na zadovoljavanje ekonomskih potreba i bez upotrebe novca.

 

Aktivnosti projekta: sajmovi razmjene bez upotrebe novca u Zagrebu i Puli, uz radionice recikliranja i edukacije o korištenju internetskog servisa za podršku razmjeni, te pokretanje internetskog servisa za podršku razmjeni.

 

Ukupna vrijednost projekta: 199.550,35 kuna. Europska unija sufincirala je projekt sa 169.617,80 kuna (85%) iz Europskog socijalnog fonda, a Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge sa 29.932,55 kuna (15%) iz Državnog proračuna RH.

 

Projekt je uspješno izveden u razdoblju od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015. Po okončanju projekta stanica nastavlja s radom kao web stranica Tranzicijskog središta za Hrvatsku pri udruzi Hrvatska permakultura.

 

Želiš primati obavijesti o aktivnostima? Prijavi se OVDJE za pajdino pismo :)

Prati nas na Facebooku, pridruži se društvenoj mreži za razmjenu bez novca Simbi.


Preporučite članak: