Pulska promocija priručnika LOKALNI NOVAC Johna Rogersa

Xlarge_lokalni_novac_naslovnica

Pozivamo na predstavljanje priručnika LOKALNI NOVAC autora Johna Rogersa, u petak 26.6.2015. od 20:00 do 21:30 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli, Gajeva 3. U sklopu programa s gostima razgovaramo o razmjeni bez upotrebe novca i predstavit ćemo projekt "milo za drago". Ulaz je slobodan, a svi koji dođu dobit će primjerak knjižice!

John Rogers je svjetski poznati stručnjak za sustave razmjene bez upotrebe novca. Izbrusio je zanat na lokalnim valutama deset godina održavajući sustav lokalne razmjene u Walesu. Jedan je od suosnivača Velškog instituta za valute u zajednici (Wales Institute for Community Currencies) pri Sveučilištu Newport, kojeg je od 2003. do 2007. vodio s Geoffom Thomasom. Njih su dvojica koordinirala istraživanje učinaka banaka vremena u bivšim rudarskim zajednicama, a rezultati su objavljeni pod naslovom "Prikriveni posao" (Hidden Work) u nakladi Fondacije Joseph Rowntree. John je, uz Margrit Kennedy i Bernarda Lietaera, jedan od autora knjige People Money - the Promise of Regional Currencies, te također izvanredni znanstvenik pri Institutu za vodstvo i održivost (Institute for Leadership and Sustainability, IFLAS) Sveučilišta Cumbria. Više o njegovim aktivnostima i edukacijama koje nudi naći ćete na njegovoj web stranici Value for People.

John je bio jedan od govornika na Prvoj konferenciji o dobroj ekonomiji 2014. u Zagrebu, a uključen je u projekt "milo za drago" kao savjetnik za dizajniranje sustava razmjene. Hrvatsko izdanje priručnika "Lokalni novac" u sklopu projekta "milo za drago" prvo je strano izdanje knjižice koja je izvorno objavljena na engleskom jeziku

Događaj pratite i proslijedite na Facebooku


Preporučite članak: