Radionice i sajam ponovo u Maksimiru!

Xlarge_banner_radionice_maksimir_2

Tijekom proljeća održat ćemo tri sajma razmjene stvari i vještina s pratećim radionicama o praktičnoj održivosti, kroz program pod nazivom Tranzicija u Maksimiru - kružna ekonomija "milo za drago". Ako želite razmijeniti stvari koje vam više ne trebaju za nešto drugo i naučiti praktične vještine, očekujemo vas!

Udruga Hrvatska permakultura u suradnji s Centrom za Kulturu i Informacije Maksimir nastavlja aktivnosti "milo za drago" u Maksimiru. "Milo za drago" je tranzicijska inicijativa - dio pokreta koji inspirira i organizira prijelaz, odnosno tranziciju iz neodrživog u održivi način življenja na lokalnoj razini. Potičemo susjedstvo na zadovoljenje dijela životnih potreba bez novca i pozivamo sugrađane na volontiranje u zajednici i samoorganizaciju.

Prvi događaj održat se u subotu 16.04. od 10 do13h, a tema je "uradi sam" tehnička kultura.


Program:


10 - 13h: sajam razmjene.
Donesite stvari koje vam više ne trebaju* i razmijenite za nešto drugo. U obzir dolazi sve što se može lako odnijeti: knjige, igračke, odjeća, kućanski predmeti...
*Molimo da sve stvari budu u dobrom stanju i čiste. Maksimalno 15 stvari po osobi.

10:00 – 11:30 Radionica izrade drvene police – skiciranje, mjerenje dimenzija, obrada dasaka, spajanje, postavljanje...
Naučite kako se jednostavno može napraviti drvena polica po mjeri, od novih ili recikliranih materijala. Izradit ćemo policu za razmjenu knjiga koja će ostati u CKIM-u i koristiti građanima u Maksimiru.


11:30 – 12:45 Radionica održavanja bicikla – krpanje guma, podmazivanje lanca i zupčanika, zatezanje pogona i kočnica...
Bicikl je odlično prijevozno sredstvo, a bilo bi dobro da ga naučimo održavati, da ne moramo za svaku sitnicu u servis.

12:45 Tombola
Ukoliko donesete svoje stvari na razmjenu, imate priliku na tomboli osvojiti vrijednu torbu s maskotom "milo za drago", izrađenoj u socijalnoj zadruzi Humana Nova. Torbe također dobijaju svi koji podijele svoja znanja i vještine ili volontiraju na događaju.


Cijeli program održava se se u prostorijama Centra za Kulturu i Informacije Maksimir, Švarcova 18. Link na kartu: https://goo.gl/maps/vbMixjuRAkp

Sudjelovanje je besplatno i svi su dobrodošli, nisu potrebne prijave.

Za dodatne informacije, ako želite održati neku jednostavnu radionicu ili volontirati na događaju, javite nam se na iph@permakutura.hr ili 098 475521 (Ivan).
Facebook događaj možete pratiti OVDJE.

Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj "Zamah" u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj Civilnog društva.


Preporučite članak: